Hp LaserJet Yazıcı Hata Kodları

Hp LaserJet Yazıcı Hata KodlarıHp LaserJet yazıcınız çalışmıyor ve hiç bir şey yapmanıza müsaade etmiyor ise, büyük bir ihtimal yazıcı ekranında bir hata mesajı da gösteriyor demektir.

Ekranda görünün bu Hp hata mesajları, LaserJet'in hatasını gidermenize yardımcı olmak için vardır. Burada yazılı olan Hp hata Kodları neredeyse tüm modellerle aynıdır.

Farklı modeller, hata için biraz farklı ifadelere sahiptir, ancak sorun giderme ipuçları genellikle aynıdır.

Genel Hp Yazıcı Hata İletileri ve kodları

Çok sayıda Hp yazıcı hata mesajı, eski ve yeni ürünler arasında yaygındır. İşte en yaygın Hp yazıcı hata kodları, hata kodlarının ne anlama geldiği ve nasıl düzeltileceği konusunda hızlı kılavuzumuz.

Hp Hata Kodu: 02 -Yazıcı Isınıyor

Açıklama: Bu, genellikle yazıcı kablosu veya sürücü sorunları ile ilişkilendirilir.

Ne yapalım:   öncelikle ilk Yazıcıyı kapatın ve yazıcı elektrik kablosunu çıkarın (USB veya G / Ç kablosu), sonra tekrar açın. Yazıcı "Hazır" konuma gelir ise, öncelikle sürücüyü güncelleyin, sonra çözülmediyse yazıcı kablosunu. Hala sorun devam ediyor ise, muhtemel bir donanım sorunu olabilir Hp Servisi ile iletişime geçiniz.

Hp Hata Kodu: 10 - Sarf Malzemesi Bellek Hatası

Açıklama: Yazıcı takılı olan toneri tanımıyor, toner üzerindeki chip okuyamadığı içi bu hatayı veriyor. Toner kartuşunda bir sorun var.

Ne yapalım:  Öncelikle, yazıcıda takılı olan toneri veya cipinin değişimini yapın,  yazıcıyı açıp kapatarak sıfırlamayı deneyin. Bu işe yaramazsa, kartuşu çıkarın ve yeniden takın veya değiştirin. Hala çalışmıyorsa, bir donanım arızası olabilir. Hp Servis ile irtibata geçiniz.

Hp Hata Kodu: 11 - Yazıcıda Kağıt Bitti

Açıklama: Yazıcınızda kağıt kalmamıştır, eğer kağıt kasetinde kağıt oldu halde bu hatayı veriyorsa donanımsal bir sorun olduğu anlamına geliyor örnek kağıt sensörü bozulmuş, kirlenmiş, yerinden çıkmış.

Ne yapalım: Yazıcınızın tamamen düz bir yüzeyde olduğundan emin olun. Kağıt tepsilerinde hasar olup olmadığını kontrol edin ve toner birikmesini temizleyin. Çözülmediyse, kağıt sensörünü kontrol edin veya kağıt sensörü temizleyin.

Hp Hata Kodu: 12 - Açık veya EP Yok

Açıklama: Yazıcınızda doğru şekilde takılan toner kartuşları varsa, bu, kapağın açık olduğu veya hatalı soğutma fanları veya PS5 sensörlerinin olabileceği anlamına gelir.

Ne yapalım: Tüm tonerlerin doğru takıldığından ve tüm kapakların doğru kapatıldığından emin olun. Sorun devam ederse, bir donanım sorununuz olabilir.

Hp Hata Kodu: 13 - Kağıt Sıkışması

Açıklama: Yazıcıda kağıt sıkışması var. Kağıt sıkışmaları dört aşamada gerçekleşebilir: alma, yazdırma, kaynaştırma ve çıkma. Modern Hp yazıcıları sıkışmanın nerede gerçekleştiğini gösterir. Kalın kağıt kullanıyorsanız, yazıcınız için Hp kağıt kılavuzunu kontrol edin.

Ne yapalım: Yazıcı ekranında verilen talimatları izleyin veya yazıcının müşterinin erişebileceği alanlarda kağıt sıkışmasını düzenli olarak kontrol edin. Yazıcıya ve kendinize zarar verme riski taşıyan kağıtları çıkarmak için sert aletler kullanmaya çalışmayın. Sorun devam ederse, bir donanım arızası olabilir.

Hp Hata Kodu: 14 - EP Kartuş Yok

Açıklama: Yazıcıda takılı bir toner kartuşu yok veya olanı tanımıyor.
Ne yapalım:  Toner kartuşunu çıkarma ve yeniden takma işlemi normal olarak sorunu çözer.

Hp Hata Kodu: 16 - Düşük Toner

Açıklama: Yazıcıda toner kartuşunun bitmek üzere olduğunu yani toner azalmış veya boş olduğu anlamına gelir. Ancak, kalan yazıcı tonerinin eşit şekilde dağıtılmadığı anlamına gelebilir.

Ne yapalım:  Toner kartuşunu çıkarın ve toner kartuşunu sallayın hatta birkaç sefer elinizle üzerene vurup yazıcıya tekrar takın, bu şekilde son toneri de kullanmış olursunuz. En sonunda toner kartuşunun değişimi yapınız.

Hp Hata Kodu: 20 - Hafıza Aşımı

Açıklama: Kopyasını almak için gönderildiğiniz belge yazıcı üzerinde bulunan ram kapasitesinin üzerinde olduğunda Hata Kodu 20 ekranda görünür.

Ne yapalım: Bu durumda yapmanız gereken yazıcı Ram kapasitesini yükseltmek veya Yazdırılan belgenin boyutunu azaltmanız gerekir. Ayrıca Yazıcı sürücüsünde DPI'yı azaltmayı veya harmanla seçeneğini açmayı deneyebilirsiniz. Belgeyi veya görüntüyü daha basit hale getirmeyi de deneyebilirsiniz. Alternatif olarak, varsa ek bellek yükleyebilirsiniz.

Hp Hata Kodu: 21 - Taşması Yazdır

Açıklama: Yazdırma işiniz yazıcının mevcut bellek kapasitesini aşıyor.

Ne yapalım: Yazdırma işinizin boyutunu azaltmanız gerekir. Yazıcı sürücüsünde DPI'yı azaltmayı veya harmanla seçeneğini açmayı deneyebilirsiniz. Belgeyi veya görüntüyü daha basit hale getirmeyi de deneyebilirsiniz. Alternatif olarak mevcut ek belleği yükleyebilirsiniz.

Hp Hata Kodu: 22 - G / Ç Yapılandırması

Açıklama: Yazıcı ile bilgisayar arasında bir iletişim sorunu var.

Ne yapalım: Mümkünse, bilgisayardaki farklı bir bağlantı noktasına bağlanmayı deneyin. Başka bir kablo deneyin ve bilgisayarın açık olduğundan ve kablonun her iki ucuna da tam oturduğundan emin olun. Bu yardımcı olmazsa, bir donanım sorunu olabilir. Hp Servisi ile irtibata geçiniz.

Hp Hata Kodu: 24 - İş Belleği Dolu

Açıklama: Yazıcıya çok fazla yazdırma işi gönderildi veya yazıcı belleğinin işlemesi için iş çok karmaşık.

Ne yapalım: Yazdırma işinizin boyutunu azaltmanız gerekir. Yazıcı sürücüsünde DPI'yı azaltmayı veya harmanla seçeneğini açmayı deneyebilirsiniz. Belgeyi veya görüntüyü daha basit hale getirmeyi de deneyebilirsiniz. Alternatif olarak, varsa ek bellek yükleyebilirsiniz.

Hp Hata Kodu: 25 - XXX Bellek Dolu

Açıklama: Yazıcıya çok fazla yazdırma işi gönderildi veya yazıcı belleğinin işlenmesi için iş çok karmaşık.

Ne yapalım:  Yazdırma işinizin boyutunu azaltmanız gerekir. Yazıcı sürücüsünde DPI'yı azaltmayı veya harmanla seçeneğini açmayı deneyebilirsiniz. Belgeyi veya görüntüyü daha basit hale getirmeyi de deneyebilirsiniz. Alternatif olarak, varsa ek bellek yükleyebilirsiniz.

Hp Hata Kodu: 30 - PS Hatası 16

Açıklama: Bu genellikle PostScript üretici yazılımı hataları ile ilişkilendirilir. Baskı PS modunda veya kötü bir PostScript dosyasındayken gönderilen PCL dosyaları tarafından da tetiklenebilir.

Ne yapalım:  PostScript SIMM'i tekrar yerleştirin veya değiştirin. Kötü bir dosyayı ekarte etmek için alternatif bir PostScript dosyası yazdırmayı deneyin.

Hp Hata Kodu: 30.1.1 - Disk Arızası

Açıklama: Yazıcınızın sabit disk sürücüsü çöktü.
Ne yapalım: SELECT düğmesine basarak normalde bunu çözebilirsiniz. Devam ederse, bir donanım sorununuz olabilir. Hp Servisi ile irtibata geçiniz.

HP Hata Kodu: 40 - Veri Transferi Hatası

Açıklama: Bilgisayar ve yazıcı arasındaki bağlantı koptu.
Ne yapalım: Tüm kabloları gerektiği gibi kontrol edin / değiştirin. EIO kartlarının uygun şekilde oturduğundan emin olun. Ağa bağlıysa, yazıcı ve sürücüdeki IP ayarlarının değişip eşleşmediğinden emin olun. Yazdırmaya devam etmek için bazen SEÇ tuşuna basabilirsiniz, ancak yazdırma verileri kaybolabilir; sadece eksik sayfaları yeniden yazdırmanız yeterli.

Hp Hata Kodu: 41 - Geçici Baskı Motoru Hatası

Açıklama: Yazıcı normalde kolayca çözülebilen geçici bir yazıcı motoru hatasıyla karşılaştı.
Ne yapalım: Yazıcıyı önce makineden, ardından ana şebekeden kapatın ve 30 saniye bekleyin. Gerekirse tekrar açın ve yazdırma işini tekrar gönderin.

Hp Hata Kodu: 49 - Yazıcı hatası veya iletişim hatası

Açıklama: Firmware hataları, kablo sorunları veya donanım sorunları ile ilişkilendirilme eğiliminde olan modele bağlı olarak bu hatanın birkaç nedeni olabilir.

Ne yapalım: İlk önce baskıyı kapatıp tekrar açmayı deneyin. Sorun devam ederse, yazılımı güncellemeyi ve yazıcı iletişim kablolarını değiştirmeyi ya da bellek modüllerini yeniden takmayı deneyin. Çözülmediyse, muhtemelen bir donanım problemidir. Bu arızalar donanımsal bir sorun olup Hp Servisi ile irtibata geçiniz.

Hp Hata Kodu: 50.x – Fırın ünitesi Hatası

Açıklama: Yazıcı Fırın ünitesi arızalıdır veya destek devreleri veya güç hatalı. Ek 50.x numarası şunları gösterir:

50.1 Düşük sıcaklık. Fırın ünitesi ısınmıyor.
50.2 Fırın ünitesi Isınma hatası. Isınma süresi zaman aşımına uğradı. Bu bir güç kaynağı veya ürün yazılımı sorunu olabilir.
50.3 Yüksek sıcaklık. Fırın ünitesi çok sıcak veya kontrol devresinde arıza var.
50.4 Arızalı Fırın ünitesi (veya Kötü AC hat voltajı).Şebeke beslemesinin düşük olması muhtemeldir (UPS, jeneratör, genişletmeler)
50.5 Tutarsız Fırın ünitesi veya Yanlış tip Fırın ünitesi takılmış. Yazıcı yanlış Fırın ünitesi algıladı.
50.6 Fırın ünitesi aşırı ısınma var, Isıtıcıyı açın. Isıtıcı kesmesi. Isıtıcı muhtemelen aşırı ısınmış.
50.7 Fırın ünitesi basıncı serbest bırakma mekanizması arızası. Fırın ünitesi tahrik motoru veya basınç tahliyesi çalışmıyor
50.8 Daha düşük Fırın ünitesi sıcaklığı (alt termistör).İkincil termistör, bir hata tespit eder.
50.9 Yüksek Fırın ünitesi sıcaklığı (alt termistör).

Ne yapalım: Bu arızalar donanımsal bir sorun olup Hp Servisi ile irtibata geçiniz.

Hp Hata Kodu: 51 - Kiriş Algılama Hatası

Açıklama: Eski modelde bu normalde, lazer deklanşörü açan kartuşun altındaki tırnağın eksik / kopmuş olduğunu gösterir. Yeni modellerde, tüm lazer tarayıcı ünitesinde bir sorun olabilir.

Ne yapalım:  Eski bir yazıcıysa, sekmenin eksik olup olmadığını kontrol edin ve bu durumda toner kartuşunu değiştirin. Yeni modellerde lazer tarayıcı düzeneğinin değiştirilmesi gerekebilir.

Hp Hata Kodu: 52 – Hp Yazıcı tarayıcı hatası,  Tarayıcı Hızı Hatası

Açıklama: Yazıcı, lazer ışınını görüntüleme ünitesine yansıtmak için bir çokgen ayna kullanır. Bu hata kodu ve Hp hata kodları 52,1 ve 52,2 bu işlemde bir sorun olduğunu gösterir.

Ne yapalım: Bu arızalar donanımsal bir sorun olup Hp Servisi ile irtibata geçiniz.

Hp Hata Kodu: 54 - Yazıcı hata döngüsü gücü

Açıklama: Bu hata kodunun birçok nedeni vardır. Bazı modellerde, sızdırmazlık bandının toner kartuşundan çıkarılmadığı ve kolayca çözülebildiği anlamına gelir.

Ne yapalım: Bandın yazıcı kartuşlarında bırakılıp bırakılmadığını kontrol edin ve çıkartın, aksi halde bu hata kodu bir Hp Yazıcı Servisi ile irtibata geçmek gerektirir.

Hp Hata Kodu: 55 - Donanımsal Sorun

Açıklama: Bu hara genelde donanımsal bir sorundur, Dahili İletişim Problemi / Kontrol Cihazı Hatası, Büyük olasılıkla DC Sürücü kart kontrol cihazı ile formatlayıcı yani Anakart ile arasında zayıf bir bağlantı. Her ikisi de hatalı olabilir.

Ne yapalım: Bu arızalar donanımsal olup Hp Servisi ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.

Hp Hata Kodu: 56 - Yazıcı Aygıt Hatası

Açıklama: Bu hata mesajı, modele bağlı olarak birkaç farklı konu ile ilgili olabilir.
Ne yapalım: Hp yazıcınıza bağlı olarak, aşağıdakilerden birini veya birkaçını deneyin:
1. Tüm kağıt kasetlerinin doğru şekilde takıldığından emin olun
2. Dublex veya zımbalayıcı / Dublex yeniden takın
3. Asetatları dupleksleme ünitesinden
4. yanlış yazdırmaya çalışıyor olabilirsiniz. Çift ​​yönlü moddayken zarf yazdırmaya çalışıyor olabilir
5. Doğru olduğundan emin olmak için yazıcının yapılandırmasını kontrol edin
6. Baskıyı 30 saniye kapatın ve tekrar açın

hp servis ankara